Maruša Crnić

VESTNIČKI

27,00 € z DDV

VESTNIČKIso zgodba o vrednotah, ki v današnjem času z moderno tehnologijo izginjajo. Avtorica jo je postavila v pravljični gozdiček in s tem prejkone izrazila željo po ljudeh, ki delujejo s svojo vestjo. Morda zgodba zato nosi podnaslov Pravljični gozdiček. Prijateljstvo zamenjuje individualnost in samozadostnost. Knjigo namenjamo starejšim osnovnošolcem.

Podrobnosti→

Dostava naslednji delovni dan

» Dodaj na spisek želja

Z nakupom tega izdelka pridobite 2 točk zvestobe. Vaš voziček bo znašal 2 točk , ki jih lahko pretvorite v bone 0,40 €.Maruša je v svojo jezikovno zelo bogato zgodbo vključila več vrednot, ki v današnjem času z vse pogostejšo moderno tehnologijo izginjajo. Zgodbo je postavila v pravljični gozd in vanj posadila vestničke, kar bi lahko v današnjem času predstavljalo željo po ljudeh, ki še ravnajo v skladu s svojo vestjo.

Osrednja vrednota je zmernost. Skozi rušenje te vrednote se rušijo tudi druge. Najprej jo poruši vestniček Rado, ki z zbiranjem dobrin poruši v sebi ravnovesje miru in začne hlepeti po še več. Počuti se večvrednega in ob tem pozabi na vse druge. Avtorica na lep način prikaže, kako te pridobivanje materialnih stvari zasužnji v svoji lakoti po več. Ob tem pa se izgubi pomen druženja in prijateljstva. V ospredje se postavi individualizem in samozadostnost. V nadaljevanju isto vrednoto zruši Renatek, kar za sabo potegne neupoštevanje pravil. Kršenje pravil pa ima za posledico ogrožanje skupnega bivališča. Svetla stran se izraža v reku »v slogi je moč« in tako vestnički družno rešijo Romana. Za vsakim dejanjem pride posledica in tako se mora tudi Renatek soočiti s posledicami svojega ravnanja.

Knjiga je polna majhnih pripetljajev, ki zgodbo zaokrožijo v celoto.

  • Velikost: 14,8 x 21 cm
  • Vezava: Trda vezava
  • Število strani: 64
  • Ilustrator: Karmen Jeraj

Ni komentarjev v temu trenutku

30 ostalih knjig v tej kategoriji: