Pavlina Pogorevc

GRAJSKI OTROK

25,00 € z DDV

Čudovita zgodba živahne črnolase deklice, ki jo je svet iztrgal iz maminih rok...stara komaj sedem let se je z mamo odpravila od doma. Drobna temnolasa deklica ni slutila, da je to slovo. Grad še stoji, spomini bledijo, a ostajajo...

Podrobnosti→

Dostava naslednji delovni dan

Na voljo: Knjige ni več na zalogi


Notify me when available

» Dodaj na spisek želja

Z nakupom tega izdelka pridobite 2 točk zvestobe. Vaš voziček bo znašal 2 točk , ki jih lahko pretvorite v bone 0,40 €.Pred nami se odvija zgodba živahne črnolase deklice, ki jo je svet iztrgal iz maminih rok.  Izpovedi krajših in daljših doživetij. Spomin za spominom… Narekovalo jih je petletno bivanje  deklice v gradu, daleč od doma, mame, batov in sester.
V tem kratkem romanu so sedaj na stežaj odprta drugačna vrata spomina, vrata in okna ubesedenih podob: na ločitev od mame in nenehno hrepenenje po njej, na trpek, a bogat utrip življenja med množico sirot in vzgojiteljev v povojnem času, na počitnice v naravi in brezskrbne trenutke v pravem domu. Pogosta poslavljanja in znova in znova težka privajanja »grajskemu« življenju so bila ovira na poteh odraščanja: kot grajskemu otroku, kot domki v vaški šoli in čedalje bolj odtujeni najstnici  svojim domačim.
Zdaj, po več kot polovici stoletja, se ob obiskih gradu in grajskega parka  skupaj z najdražjimi vedno znova razžalosti nad razpadanjem, nekoč  tako lepega, drugačnega  doma iz mladosti. Niti njej ljube magnolije ni več! Le zakaj ji v ušesih  še vedno odzvanja otroški smeh sredi iger, v nosnice sili vonj magnolijinih cvetov in v srce prinaša nemir?
Ker spomini ostajajo, le rahlo zbledijo…
»…stara komaj sedem let se je z mamo odpravila od doma. Drobna, temnolasa deklica ni slutila, da je to slovo…«
Nataša Pogorevc

  • Velikost: 14,8 x 21 cm
  • Vezava: Trda vezava
  • Število strani: 32

Ni komentarjev v temu trenutku

30 ostalih knjig v tej kategoriji: