Mojca Brglez Tomec

KOVANČEK

25,00 € z DDV

KOVANČEK pa opozarja, da je v našem vsakdanuše kako pomemben tudi najbolj droben kovanec, otroke uči, da lahko potrošimo le toliko kolikor zaslužimo in nič več. Mama in oče ne dobita denarja na bankomatu, temveč ga zaslužita z delom. Dva prijateljčka v zgodbi spoznata vrednost kovančka ko enemu izmed njiju ravno kovanček zmanjka, da bi si kupil sladoled.

Podrobnosti→

Dostava naslednji delovni dan

» Dodaj v spisek želja

Z nakupom tega izdelka pridobite 2 točk zvestobe. Vaš voziček bo znašal 2 točk , ki jih lahko pretvorite v bone 0,40 €.Kako otroka poučiti o pomenu denarja, kdaj je pravi čas?

Edini način so učenje z zgledom in izkušnje.

Z učenjem o vrednosti denarja in upravljanja z njim je treba začeti zgodaj. Sam bo opazil razliko med pametnim in nespametnim nakupom. Kdaj začeti z učenjem? Nikoli ni prezgodaj. Začne se že, ko otrok prvič izrazi željo po nečem, česar ne potrebuje.

V otroškem svetu denar prihaja iz maminih, očetovih, babičinih in dedkovih žepov. In ko ga zmanjka, vtipkajo nekaj številk na bankomatu in denar je spet tu. Zato je pomembno, da otrokom razložite, od kod denar ter da ga včasih tudi zmanjka. Nič hudega ni, če otrokove želje ne uresničite in mu to razložite s preprosto resnico: „Nimam denarja!
Razložite jim koncept služenja denarja z delom. Razložite jim, da lahko zapravite le toliko, kot zaslužite.

Naučite ga vrednosti vsakega kovanca. Glede na to, da se najlažje znebimo kovancev majhnih vrednosti, se bodo ti v otroškem „šparovčku“ hitro nabirali, zato bodo tudi prvi romali v banko in se spremenili v otipljivo vrednost, ki omogoča tudi nakup. Tako bo otrok znal ceniti vsak kovanček.

  • Velikost: 14,8 x 21 cm
  • Vezava: Trda vezava
  • Število strani: 32

Ni komentarjev v temu trenutku

30 ostalih knjig v tej kategoriji: