Ljuba Krušič

NAJMLAJŠA ALEKSANDRINKA

25,00 € z DDV

Čustvena zgodba o času, ko so slovenske žene hodile v Egipt da bi zaslužile za preživetje svoje družine. Mladi morajo spoznati pomemben del zgodovine na katero radi pozabljamo.

Podrobnosti→

Dostava naslednji delovni dan

» Dodaj na spisek želja

Z nakupom tega izdelka pridobite 2 točk zvestobe. Vaš voziček bo znašal 2 točk , ki jih lahko pretvorite v bone 0,40 €.Pravljičarka Ljuba Krušič v pripovedi Najmlajša aleksandrinka mlademu rodu razkriva bolečo stran zapletene zgodbe o aleksandrinkah in njihovih otrocih. Aleksandrinke so bile pogumne žene in dekleta z Goriške, ki so jih domača revščina, pomanjkanje, dolgovi in druge težave že od srede 19. stoletja pa vse do štiridesetih let 20. stoletja silile, da so zapuščale svoje starše, soproge in tudi svoje otroke. Odhajale so z rodne Goriške k bogatim družinam, pretežno v Aleksandrijo v daljnem Egiptu, da bi pri njih služile za preživetje in boljše življenje svojih družin.
Ženske so dobro zaslužile, domov so pošiljale pakete in prihranjen denar. Dolgotrajna odsotnost, ki je pri nekaterih trajala po pet, deset ali dvajset in tudi več let, pa je pri vseh puščala grenke posledice.

  • Velikost: 14,8 x 21 cm
  • Vezava: Trda vezava
  • Število strani: 32
  • Ilustrator: Karin Berce

Ni komentarjev v temu trenutku

30 ostalih knjig v tej kategoriji: